Toista kertaa järjestettävä SMASH Lahti lupaa yllättää

21 Sep 2020

Tammikuussa 2021 Lahdessa järjestettävä SMASH-tapahtuma tuo yhteen urheiluteknologian ja ympäristöasiat ”How to make Lahti more green” -teemalla.  

Aiemmin mm. Helsingissä, Lontossa ja Turussa järjestetty urheiluteknologian start-up -tapahtuma SMASH järjestettiin Lahdessa ensimmäistä kertaa helmikuussa. Tapahtuma onnistui yli odotusten, ja se kokosi paikalle osallistujia yli kolminkertaisen määrän odotuksiin nähden.  

- SMASH Lahti on aluksi kolmevuotinen taival. Helmikuussa järjestetyssä ensimmäisessä tapahtumassa esittelimme SMASHin lahtelaisille ja loimme pohjaa tulevalle. Emme villeissä kuvitelmissakaan osanneet odottaa näin hyvää vastaanottoa. Se kertoo, että uudenlaiselle urheiluteknologian ideapajalle oli Lahdessa selkeästi tilaus, iloitsee tapahtuman päätuottaja ja SMASHin hallituksen jäsen Arto Ahola.

Ensimmäinen SMASH Lahti järjestettiin yhteistyössä Lahden Pelicansin kanssa. Tapahtuman järjestelyissä ovat mukana myös Lahden kaupunki, Lahti Region ja LADEC.

- SMASH Lahti ei tule olemaan vain yksittäinen tapahtuma. Se on ympärivuotinen olotila, joka mahdollistaa urheiluliiketoiminnan kansainvälisen kehittämisen hyödyntäen maailman parhaita olosuhteita Lahdessa, visioi kehityspäällikkö Isto Vanhamäki LADECista keväällä. 

SMASHin tarina jatkuu tammikuussa. Lahti on ensi vuonna Euroopan ympäristöpääkaupunki, joten on luonnollista, että seuraava SMASH keskittyy ympäristöasioihin urheiluteknologian näkökulmasta ”How to make Lahti more green” -teemalla.  

- SMASH Lahti tuo uuden ulottuvuuden ympäristöpääkaupunkivuoden monipuoliseen tapahtumakirjoon. Tapahtuman teemat osoittavat, kuinka monimuotoista vastuullisuus on ja ”globaalista lokaaliin” - käsittelytapa tuo parhaat opit ja käytännöt maailmalta Lahteen - ja päinvastoin, kertoo Ympäristöpääkaupunki 2021 -projektin johtaja Milla Bruneau

Tarkempaa ohjelmaa Arto Ahola ei vielä paljasta, sen aika on hieman myöhemmin: 

- SMASHin idea on koota yhteen ihmisiä eri aloilta ja eri organisaatioista, pallotella ideoita ja saada aikaan yhteistyötä ennakkoluulottomasti. Haastamme, tuomme esiin uusia näkökulmia ja esittelemme uusia innovaatioita. Keskiössä tulevat olemaan urheiluteknologia ja startupit "lahtelaisella twistillä". 

Vaikka korona kurittaa tapahtumanjärjestäjiä, SMASHista vakuutetaan, että tapahtuma järjestetään tavalla tai toisella. 

 -  Olemme varautuneet siihen, että muutoksia järjestelyihin saattaa tulla aivan viime metreillä. Tällä hetkellä suunnitelmissamme on kolme erilaista tapahtumakonseptia. Mikä niistä toteutetaan tammikuussa, jää nähtäväksi. Varmaa on, että SMASH yllättää jälleen, Ahola lupaa. 

SMASH Lahti järjestetään perjantaina 22.1.2021. Paikka ilmoitetaan myöhemmin.
Lisötietoja mm. ohjelmasta ja esiintyjistä julkaistaan syksyn aikana osoitteessa smashevents.fi   

Lisätietoja: Arto Ahola, arto@sportsmash.net, 0400 938 666