SMASH järjestetään Lahdessa helmikuussa

11 Feb 2020

Urheiluteknologiaan keskittyvä start up -tapahtuma SMASH laajentaa tapahtumiaan Päijät-Hämeeseen helmikuun lopussa, kun kaikkien aikojen ensimmäinen SMASH Lahti näkee päivänvalon.   

SMASH Lahti yhdistää urheilu- ja liikuntateknologian viimeisimmät trendit ja innovaatiot, talviurheilun ja kuumimmat start-upit. Tapahtuma keskittyy myös tulevaisuuden tekijöihin tuomalla opiskelijat vahvasti mukaan niin tapahtuman järjestelyihin kuin myös sisältöön. 

Aiemmin SMASH-tapahtumia on pidetty Helsingissä, Lontoossa ja Turussa. Miksi tapahtuma tuotiin Lahteen?

- Teollistuminen oli aikanaan modernisoituvan Suomen tukijalka, jossa Lahti näytti esimerkkiä. Nyt Lahden on taas aika astua eturiviin ja näyttää osaamistaan sekä teknologian, koulutuksen että kestävän kehityksen kärkipelaajana, kertoo tapahtuman päätuottaja ja Smashin hallituksen jäsen Arto Ahola.  

SMASH Lahti järjestetään Isku Areenalla yhteistyössä Lahden Pelicansin kanssa. Tapahtuman järjestelyissä ovat mukana myös mm. Lahden kaupunki, LADEC ja Lahti Region.   

- VHS-nauhoista on tultu pitkä matka nykypäivään, kun puhutaan jääkiekkoteknologiasta. Digitalisaatio on tuonut työkaluja niin pelaajien, valmennuksen kuin yleisönkin käyttöön, kertoo Pelicansin omistaja Pasi Nurminen.  

SMASHin tapahtumissa yhdistyy intohimo urheiluun ja start-upeihin. Uudella SMASH Lahti -tapahtumalla halutaan mm. tarjota työkaluja ja vinkkejä kaupunkien ja kaupunkilaisten liikunnan aktivoimiseksi ja kehittämiseksi urheilu- ja hyvinvointiteknologian avulla. Tapahtumassa esitelläänkin hyviä esimerkkejä maailmalta, mm. Lontoosta. Lontoo on asettanut tavoitteekseen saada miljoona lontoolaista liikkumaan enemmän ja olla siten maailman liikunnallisin kaupunki tämän vuoden loppuun mennessä.  

- Lontoon mallissa myös teknologialla on ollut iso merkitys. Tuosta mallista on varmasti paljon tuotavissa myös Lahteen ja lahtelaisille, toteaa Ahola.  

Ensimmäinen SMASH Lahti järjestetään Isku Areenassa juuri Salpausselän kisojen aattona, perjantaina 28. helmikuuta. Tapahtumasta on tarkoitus tehdä jokavuotinen, ja tulevaisuuden suuntaviivat ovat jo selvillä.  

- SMASH Lahti on kolmevuotinen taival. Nyt esittelemme tapahtuman ja luomme pohjaa tulevalle. Tapahtuma voi tuoda sisältöä Lahden ympäristöpääkaupunkivuoteen 2021. SMASH Lahti voi palvella myös Pekingin talviolympiavuotta 2022 ja Kiinaan suuntautuvaa talviurheiluyhteistyötä, Ahola kertoo.  

SMASH Lahti järjestetään Isku Areenalla perjantaina 28.2.2020.
Tapahtuman ohjelma julkaistaan 14.2. osoitteessa smashevents.fi